Personvern og retningslinjer for informasjonskapsler

Hos GaveFabrikken prioriterer vi datasikkerhet og konfidensialitet. I denne personvern- og
informasjonskapselpolicyen kan du lese hvordan vi håndterer informasjonen vi kommer i besittelse av når du er kunde hos GaveFabrikken.

 1. Dataansvar

GaveFabrikken er behandlingsansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger. Vår juridiske informasjon er som følger:

GaveFabrikken AS

Enebakkveien 117

2680 OSLO

Org nr. 817 978 312

 1. GaveFabrikken som databehandler

GaveFabrikken er i visse tilfeller databehandler på vegne av våre kunder, for eksempel dersom du som kunde oppgir privat informasjon i forbindelse med B2B-salg. I tilfeller hvor GaveFabrikken er databehandler, opptrer GaveFabrikken etter instruks fra behandlingsansvarlig og i henhold til en databehandleravtale. I disse tilfellene gjelder ikke denne personvern- og informasjonskapselspolitikken for behandlingen.

 1. Formål med behandling og kategorier av personopplysninger

I forbindelse med levering av våre tjenester kan vi behandle følgende generelle personopplysninger om deg:

Er du kunde hos GaveFabrikken eller potensiell kunde behandler vi i utgangspunktet opplysningene dine for å kunne gi deg råd (med tanke på å inngå eller oppfylle avtalen vi har med deg eller selskapet du representerer).

Bedriftsinformasjon er i utgangspunktet ikke omfattet av personvernforordningen, men vi kan, avhengig av omstendighetene, behandle din identitet, kontaktinformasjon og faglig informasjon, inkludert navn, e-postadresse, telefonnummer og din stilling. I tillegg kan vi behandle opplysninger om selskapets økonomiske forhold.  

3.1 GaveFabrikkens nyhetstjeneste

Vi samler inn informasjon for blant annet å registrere deg for nyhetsbrev fra vårt selskap.

Vi bruker kun personopplysningene dine til markedsføringsformål dersom du uttrykkelig har gitt ditt samtykke. Du har alltid mulighet til å angi at du ikke lenger ønsker å motta ytterligere e-post eller annen informasjon fra oss.

Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev på e-post, behandler vi ditt navn og e-postadresse. Det rettslige grunnlaget er ditt samtykke.

3.2 GaveFabrikkens nettsider

Vi samler inn informasjon for eksempel for å registrere deg for nyhetsbrev fra vårt selskap.

Vær oppmerksom på at det er nødvendig for deg å oppgi visse personopplysninger for at du skal kunne bruke noen av nettsidens funksjoner. Det vil fremgå av de relevante påloggingene om det er obligatorisk eller valgfritt å oppgi personopplysningene. Hvis innsending av personopplysninger er obligatorisk, vil det aktuelle feltet merkes med en stjerne (*). Hvis du velger å ikke oppgi de aktuelle personopplysningene, kan det hende du ikke kan bruke ønsket funksjon. For eksempel trenger vi ditt navn og adresse for å kunne levere varer til deg. Vi bruker også informasjonskapsler på våre nettsider. Les mer i avsnitt 9 'Retningslinjer for informasjonskapsler'.

 

 1. Mottakere

I visse tilfeller overlater vi dine personopplysninger til GaveFabrikkens forretningspartnere og leverandører, f.eks. IT-leverandører, leverandør av nyhetsbrevtjeneste m.m. Disse forretningspartnerne behandler kun personopplysningene på vegne av GaveFabrikken og i henhold til GaveFabrikkens instrukser.

Vi kan også videreformidle informasjonen din til eksterne tredjeparter hvis vi er pålagt å gjøre det eller det er en del av tjenesten vi yter deg. Det kan f.eks. være for eksterne emballasjeselskaper.

 1. Sikkerhet

Vi har høye standarder for sikkerhet, også når det gjelder beskyttelse av dine personopplysninger. Derfor har vi en rekke interne prosedyrer og policyer som sikrer at vi lever opp til våre høye sikkerhetsstandarder og dermed oppfyller kravene til implementering av hensiktsmessige tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak. Derfor gjør vi vårt beste for å sikre kvaliteten og integriteten til dine personopplysninger.

 1. Lagring og sletting

Vi sletter dine personopplysninger når vi ikke lenger trenger å behandle dem for å oppfylle ett eller flere av formålene nevnt ovenfor. Særskilte lovbestemmelser, herunder i f.eks. Regnskaps- og foreldelsesloven kan imidlertid gi oss plikt eller rett til å oppbevare dem over lengre tid.

 1. Dine rettigheter

Du har rett til å få innsyn i personopplysningene vi har lagret om deg, med visse unntak gitt i lovgivningen. I tillegg kan du protestere mot innsamling og videre behandling av dine personopplysninger. Videre har du rett til å korrigere dine personopplysninger eller be oss om å begrense behandlingen av dine personopplysninger.

Hvis du ber om det, sletter vi personopplysningene som vi har registrert om deg, med mindre særskilte lovbestemmelser hindrer dette, herunder f.eks. Regnskaps- og foreldelsesloven.

Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev på e-post, behandler vi ditt navn og e-postadresse. Det rettslige grunnlaget er ditt samtykke..

Datatilsynet

Postboks 458 Sentrum

0105 OSLO

Telefonnummer. 22 39 69 00

E-post: postkasse@datatilsynet.no

 

 1. Lenker til eksterne nettsider mm.

På vår nettside er det lenker til eksterne nettsider eller til integrerte nettsider.

GaveFabrikken er ikke ansvarlig for innholdet på andre selskapers nettsider eller for deres praksis i forbindelse med innsamling av personopplysninger.

Når du besøker andre nettsteder, bør du alltid lese nettstedets personvernregler og andre relevante retningslinjer.

 

 1. Retningslinjer for informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på gavefabrikken.dk og våre andre tilknyttede selskaper for å yte best mulig service til brukerne av nettsidene våre.

Se liste over GaveFabrikkens eksisterende nettsider i avsnitt 9.6.

9.1 Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en datafil som et nettsted lagrer på ditt IT-utstyr, for eksempel datamaskin, nettbrett og smarttelefon. Hensikten er å gjenkjenne IT-utstyret og dermed observere hvordan du bruker hjemmesiden.

I dag bruker praktisk talt alle nettsteder informasjonskapsler. I mange tilfeller er informasjonskapsler nødvendige for å yte riktig service på nettstedet.

En informasjonskapsel er en passiv fil som ikke kan samle inn informasjonen som er på datamaskinen din eller spre datavirus og andre skadelige programmer.

Noen informasjonskapsler lagres kun på ditt IT-utstyr så lenge du har nettleseren åpen, såkalte session cookies. Andre informasjonskapsler lagres på ditt IT-utstyr over lengre tid, såkalte vedvarende informasjonskapsler. Når du kommer tilbake til et nettsted, fornyes informasjonskapselen vanligvis automatisk.

Informasjonskapsler lagres ofte av andre enn den som eier nettstedet, tredjeparts informasjonskapsler; les mer i avsnitt 9.4. Dette kan være informasjonskapsler med vanlig innhold, men også analyseverktøy og innebygde kommentarfelt.

9.2 Informasjonskapsler på gavefabrikken.dk og våre andre tilknyttede nettsteder

På gavefabrikken.dk og våre andre tilknyttede nettsteder bruker vi informasjonskapsler for å undersøke hvordan brukerne våre bruker nettsidene slik at vi kan forbedre dem. Informasjonen vi samler inn er anonym og kan ikke spores til navngitte brukere.

Vi bruker både første- og tredjeparts informasjonskapsler.

9.3 Førsteparts informasjonskapsler

Gavefabrikken.dk og våre andre tilknyttede nettsteder setter sesjonskapsler som den første parten, som utløper når du lukker nettleseren. Vi setter også vedvarende informasjonskapsler som første part, som lagres i en gitt tidsperiode etter at nettleseren lukkes.

9.4 Tredjeparts informasjonskapsler

Gavefabrikken.dk og våre andre tilknyttede nettsteder bruker Google Analytics som et statistisk verktøy på nettstedet. Google Analytics lar oss følge en økt rundt på siden og gir GaveFabrikken mulighet til å tilpasse innholdet etter relevans.

9.5 Hvordan fjerner eller unngår du informasjonskapsler?

Hvordan du sletter eller forhindrer at informasjonskapsler plasseres på IT-utstyret ditt, avhenger av nettleseren din.

Hvis du bruker en PC, kan du slette informasjonskapsler ved å bruke hurtigtastene [CTRL]+[SHIFT]+[Slett].

Hvis det ikke fungerer, eller du bruker en MAC, for eksempel, kan du følge disse koblingene avhengig av hvilken nettleser du bruker:

 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome
 • Opera
 • Safari
 • Flash-informasjonskapsler

Alle danske nettsider er forpliktet til å informere om hvilke informasjonskapsler som plasseres på brukerens IT-utstyr. Opplysningene skal være i samsvar med «Bestilling om krav til informasjon og samtykke ved lagring og tilgang til informasjon i sluttbrukeres terminalutstyr» (i daglig tale informasjonskapselbestillingen).

 • Link til kunngjøring
 • Link til instruksjoner

9.6 GaveFabrikkens nettsider i Danmark og Norge

GaveFabrikkens eksisterende nettsider er følgende:

 • gavefabrikken.dk
 • shopgavefabrikken.dk
 • julegavekortet.dk
 • 24gaver.dk
 • goldgavekortet.dk
 • drommegavekortet.dk
 • Gaveklubben – privat nettbutikk for inviterte kunder
 • Diverse VIP-butikker – privat nettbutikk tilknyttet en spesifikk B2B-kunde
 • Gavefabrikken.no
 • Gave-klubben.no

 

 1. Endringer i retningslinjene for personvern og informasjonskapsler

Vi forbeholder oss retten til å endre denne personvern- og informasjonskapselpolitikken på grunn av betydelige endringer i lovverket, nye tekniske løsninger, nye eller forbedrede funksjoner eller for å forbedre nettstedet.

 

 1. Kontakt

Skriv til info@gavefabrikken.no- med personvernerklæring i emnefeltet dersom vi trenger å endre eller slette personopplysninger vi har registrert om deg, hvis du ikke ønsker å motta flere meldinger fra oss, eller hvis du på annen måte har spørsmål om retningslinjer i vår personvernerklæring.